Notice: Funktionen _load_textdomain_just_in_time anropades felaktigt. Laddning av översättningar för domänen wallstreet utlöstes för tidigt. Detta betyder vanligtvis att någon programkod i tillägget eller temat körs för tidigt. Översättningar ska läsas in vid åtgärden init eller senare. Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 6.7.0.) in /www/webvol5/gh/0k3oo14rkftsqnu/uddamedflit.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Lyxig kanelbulle med vaniljkräm

Lyxig kanelbulle med vaniljkräm

Lyxig kanelbulle med vaniljkräm

Det här var en höjdare! I originalreceptet (som jag hittade i Bonniers kokbok) var det bara vaniljfyllning… Men att äta en bulle utan kanel är lite slöseri med tid, tycker jag… Jag har även modifierat lite annat och då blev det såhär gott!

Skurna kanelbullar med vaniljkräm

Börja med vaniljkrämen. Jag gjorde det enkelt för mig med kok-marsan. Den ska vara ganska stabbig, inte sås. Jag använde ca. 4 dl mjölk, följ anvisningarna för kräm på paketet. Låt sedan krämen svalna.

Till vetebrödet:

150 g smör
50 g jäst för söta degar
3 dl kall mjölk
3/4 dl socker
2 ägg
1/2 – 1 tsk salt
ca. 12 dl vetemjöl

Fyllning:

75 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1 msk kanel

Pensling och dekor:
1 ägg
pärlsocker

Smält smöret och låt det svalna. Finfördela jästen i en bunke. Tillsätt kall mjölk, socker, salt, ägg och det smälta smöret. Rör tills jästen löst sig. Nu ser det antagligen ganska grynigt och konstigt ut, men det blir bra, jag lovar…

Tillsätt 10-12 dl mjöl. Det blir goda bullar om man låter degen vara en aning lös, men den får inte bli omöjlig att hantera heller. Arbeta degen smidig och blank, låt vila under bakduk i ca. 15 minuter.

Blanda samman ingredienserna till fyllningen, alltså smör, socker och kanel.

Kavla ut hälften av degen till en rektangel, ca 30 X 40 cm. Lägg den i en långpanna med bakplåtspapper, eller gör som jag, lägg den i 3-4 lite mindre bakformar med bakplåtspapper i botten. Bred på vaniljkrämen.

Kavla ut resten av degen. Fördela kanelfyllningen, rulla ihop och skär ca 2 cm tjocka ”bullar” av den. Fördela dessa över vaniljkrämen med snittytan upp. Tänk på att ge dom plats att jäsa…

Låt nu alltihop jäsa under duk i 60 minuter.

Sätt under tiden ugnen på 200 º. Pensla de färdigjästa vetebröden med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Den som känner sig ambitiös kan skippa pärlsockret och i stället ringla över glasyr efter gräddningen…

Grädda på nedersta falsen i ca 20-25 minuter. (det varierar lite beroende på vilken storlek du har på formarna)

Så gott! Extra allt och ganska kladdigt. Mums!

 

 

 

 

 

Udda Med Flit

Ett svar på ”Lyxig kanelbulle med vaniljkräm

Catharina PerssonPublicerat den  4:18 e m - aug 31, 2012

oj, vad dom såg mumsiga ut!! Skaabsolut prova när jag får lite tid över 🙂

Christina GåsbergPublicerat den  5:02 e m - aug 31, 2012

Frestare där 😉

carina i OckelboPublicerat den  8:10 e m - sep 2, 2012

åå de ser goa ut dina bullar det där receptet tänker jag apa efter,tack för tipset

Lämna ditt meddelande