Bananmuffins och Dumlekakor
Ibland blir det lite mycket av det goda… Då är dessa bananmuffins inte alls dumma att ta till när fikasuget sätter in! Lite nyttigare och väldigt goda till en kopp thé 😉
Om man vill ha för mycket av det goda… så rekommenderar jag varmt Dumlekakor i stället! Nu har vi båda sorterna hemma 🙂 Lika bra att gardera sig…
Bananmuffins
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 dl farinsocker
1 ägg
5 msk vatten
4 msk majsolja
3 medelstora mogna bananer
1. Värm ugnen till 200 º. Ställ 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Blanda i ägg, vatten, olja och mosad banan.
3. Fördela smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen tills dom har fin färg och är genomgräddade, ca 15-20 minuter. Kallna på galler.
Njut och känn dig nyttig och måttfull!