Finns det någon som vågar?

Finns det någon som vågar?

En av mina bloggläsare hörde av sig med ett spännande recept som hon hittat i en finsk tidning. Jag minns med visst obehag klappgröten på dagis, så jag har inte vågat testa detta ännu… Men jag är nyfiken! Det låter trots allt gott med fluffig gröt av svarta vinbär;) Överraskande gott, säger hon som delar med sig av receptet!

Fluffig vispgröt med svarta vinbär
5 portioner

5 dl vatten
2 dl rågmjöl
4 dl svarta vinbär
0,75 dl socker

Koka upp vattnet, strö rågmjölet i vattnet och vispa ner det med elvisp. Låt kallna (i vattenbad). När det kallnat, vispa fluffigt. Mosa bären med stavmixer, blanda i sockret och rör ner i rågblandningen. Servera med ex. mjölk, turkisk yoghurt.

Jag har massor med svarta vinbär i frysen, en vacker dag ska jag testa det här! Låter som en lämplig söndagsfrukost;) Eller kanske rent av en efterrätt?

 

Udda Med Flit

Ett svar på ”Finns det någon som vågar?

esteriiPublicerat den  6:27 e m - sep 5, 2012

Hej hopp!
Har just funderat vd jag ska göra med al svartvinbär.. Här fick jag ju ett förslag. Och Esterii brukar våga, våga. Ha det gott Tygen!!

Lämna ditt meddelande