Mera 50’s Collection!

Mera 50’s Collection!

Ännu en fåtölj är levererad! Denna åkte vi 25 mil med, enkel väg;) Roligt att ha kunder ända borta i Västerbotten! Minns ni?

Den var som en otymplig blå marschmallow, med märklig känsla i sitsen. Resårerna låg lite på varann och skavde, så man satt snett och konstigt. Nackkudden var borta…

Vi tog upp alltihop i sitsen, knöt om alla resårer så att dom fick en bättre placering i förhållande till varann, fyllde på lite stoppning och jämnade till. Sedan var det dags för tyg… Vilken utmaning! Så stora öron, så stumt tyg!

Vi jobbade och slet, både tyg och vårt eget hår i ren frustration… (okej, det var mest jag som slet hår…) Skulle vi måsta dela av hela ryggen i tre delar? Ville helst inte bryta mönstret… Men vi hittade en snygg, lite udda lösning tills sist!

Det är kilar högst upp längs kanten, där kurvan stramar åt tyget som mest. Syns det? Jo, lite, men det mesta av ryggen är en helhet! Vi fick till sist bort varenda veck och löshäng! Mycket stolta Tygrar är vi;)

 

 

 

 

 

Några snygga lösningar som vi vill highlighta;)

Nya schatoser täljde Anders. Dessa tygkläddes. Eftersom spikskallarna ska klippas bort är det bra att skråspika, så sitter schatosen på plats säkrare. Man ser noga till att spikarna är mellan två trådar i tyget, inte mitt i en tråd… Spika nästan hela vägen, klipp bort spikskallarna, spika in det sista och dölj spiken med tyget. Osynligt! (klicka på bilderna om du vill se dom större)

Kudden hålls kvar på baksidan med skruvar som klätts med tyg. Sitter bättre än en spik och är mycket snyggare! Kudden har dragkedja, så att tyget kan tvättas.

 

 

 

 

 

Armstöden fick lösa skydd i samma form. Smart när man har en så ljus fåtölj! Tvättbart och slitskyddat.

Tyget räckte till en kudde att ha i den svarta soffan, så knyts möblemanget ihop! Här ser ni fåtöljen i sitt eget hem, som är under renovering.

Vi har blivit lovade att få komma tillbaka till hösten, när rummet är färdigt och fota båda fåtöljerna (här är den andra) som är klädda på samma sätt. Supersnyggt!

Udda Med Flit

Lämna ditt meddelande