Hevi´s våffelcafé i Tornio

Hevi´s våffelcafé i Tornio

Om man inte vill äta brända våfflor som smakar akrylamid och 40 år gammalt fett (se tidigare inslag om vår våffelgräddning på Seskarö…) så finns det alternativ! I Haparanda har vi ju en sweet deal, nämligen 2 städer i en! I grannstaden Tornio (ja, Finland!) ett stenkast från Haparanda finns ett mycket trevligt café. Tro mig, det är värt att gå bara lite längre än till det stora shoppingcentret för en caféupplevelse som är mysig, mindre bullrig och väldigt god! Gå rakt igenom Rajalla, korsa gatan och fortsätt gatan fram genom Tornio ett par kvarter, titta på häftig arkitektur och vips! Där ser du Hevi´s på hörnet till vänster;)

Hevi´s Deli har mat också, men vi har hittills bara lyxat med belgiska våfflor. Denna gång tog jag pecan och Anders tog blåbärsvåfflor. Suveränt gott i snygg och mysig miljö! Så ska ett café vara 😉 Dessutom ”riktigt” kaffe, ni vet vad jag menar… Bryggkaffe kan jag dricka hemma…

Jag brukar försöka träna min skröppliga finska på Hevi´s, men dom svarar mig på bra svenska varje gång, så ni vågar också 😉

Udda Med Flit

Lämna ditt meddelande