Makroner!

Makroner!

Detta mytiska bakverk, Makroner. Dom har hägrat som en ouppnåelig utopi de senaste 15 åren. Idag bestämde vi oss för att kasta loss och ge oss hän! Vi började såklart med att googla… Här hittade vi ett grundrecept och många bra tips!  Ändå gick det så illa…

Vår första omgång italienska maräng blev i stället oerhört lyxig och tidsödande kristyr… Kuta ut i verkstan och googla lite till… Nåväl, vi hade kvar en del åldrad äggvita och gjorde om hela proceduren. Det gick bättre! Ingen Starmix denna gång utan en hederlig elvisp och en god bok (marängen vispas i upp till 20 minuter…)

Spänningen var olidlig medan gräddningen pågick, vi satt som fastklistrade vid en riktigt bra film och såg på när våra Makroner fick ”fötter”.

Att spritsa smörkrämen var det enklaste och roligaste momentet. Vilka små sötnosar!

Vi är mycket nöjda över vårt första (och andra…) Makronbak och jag anar en ny besatthet som jag inte upplevt sedan jag skar mitt första karvsnitt. This is the beginning of a beautiful friendship!

Udda Med Flit

Ett svar på ”Makroner!

CathiPublicerat den  8:23 e m - jun 23, 2013

Woow…dom ser läckra ut – och man äter faktiskt lika mycket med ögat 🙂

    TygernPublicerat den  9:13 e m - jun 23, 2013

    Jag håller med, mat får gärna vara vackert oxå! Var nästan rädd att jag skulle bli besviken när jag satte den i munnen… Men dom är lika goda som dom ser ut 🙂

Lämna ditt meddelande