Sinclair flyttar hemifrån- och får en vän!

Sinclair flyttar hemifrån- och får en vän!

Det här är sagan om Sinclair. En liten hittefåtölj som var så skrotig och eländig att ingen ville ha honom…

Han kom till Tygern, ledsen och ensam. Vem vill leka med en sån skrutt? Ingen, de andra möblerna skrattade och frös ut honom. -Se, så gammaldags kläder han har! Se, såna ärr i lacken! Se, så blek och sjuklig han ser ut. Och luktar unket gör han också!

Stackars Sinclair fick aldrig vara med i en enda möbelgrupp.

Men Terese och Anders, som hade träffat på hopplösa fall förut, såg att under all bråte gömdes en svan! De bestämde sig för att göra en ny kostym till stackars Sinclair. En total makeover, faktiskt!

Det slipades, karvades och syddes så det stod härliga till i många veckor… Sinclair tappade nästan modet ibland och tänkte- Blir dom aldrig färdiga! Jag vill ha min nya kostym NU!

    

På Tygern är man hård men rättvis, ”ska ha” får ingenting. Sinclair fick vackert vänta på sin tur bland andra stackare som också ville ha en ny chans i världen.

Till sist var Sinclair färdig! Och så stilig han blev! Han kråmade sig och speglade sig dagarna i ända.

Så stilig var han att ryktet spreds över älvar, dalar och berg, ända tills det nådde Norrbottens Museum i kungadömet Luleå! Där fick Sinclair visa upp sig bland slöjd och annan grannlåt i 6 månader. Men för varje besökare som kastade beundrande blickar sjönk Sinclairs mod. Var det ingen som ville ta med honom hem? Han var beundrad, men ensam.

Så en dag fick en mycket speciell person syn på honom. Det var kärlek vid första ögonkastet! Sinclair fattade också genast tycke och bestämde sig för att flytta för gott. Trots vedermödor och högvatten ville han flytta genast! Färden gick över forsande älvar… Sinclair var rädd, men fast besluten!

 

I det nya hemmet blev han genast populär bland de andra möblerna. Den lilla fotpallen var så full av beundran att den sa: – Jag vill ha en lika fin kostym!

Och det fick den! Efter alla sina äventyr hade Sinclair äntligen kommit till ett kärleksfullt hem. En alldeles egen svankkudde fick han till och med! Det var mer än han nånsin kunnat drömma om. Han, som varit hånad och inte fick ingå i de andras grupp, hade ett eget följe och var nu en trendsättare!

Är Sinclairs äventyr över? Det kan man aldrig veta. Men just nu är han precis där han vill vara. Lycka till Sinclair och må du leva länge!

Udda Med Flit

Ett svar på ”Sinclair flyttar hemifrån- och får en vän!

Siv-BrittPublicerat den  3:59 e m - nov 18, 2012

Helt underbar! Vilken tur att hen stötte på så fina och hjälpsamma vänner. Ibland är det bara en liten knuff vi behöver. 😉 Bra jobbat!

AnnePublicerat den  6:36 e m - nov 18, 2012

Oh va härligt! Helt otroligt vilka trollare ni är! Tur att Sinclair fick lära känna er!

Lämna ditt meddelande